Tujereng a Gambia ja és una realitat el primer pou d’aigua potable amb la màquina perforadora finançada per Rotary Club Costa Brava.

Amb una màquina perforadora finançada per Rotary Club Costa Brava dins l’acord de col·laboració amb l’associació “Amb les teves Mans (With your Hands NGO)” que conjuntament amb MBOLO Association estan desenvolupant projectes a Gàmbia, el primer pou aconseguit a 31 m de profunditat, ja és una realitat i subministrarà aigua potable al centre de capacitació de les dones
FANDEMA” a Tujereng.

Les dones són cabdals pel desenvolupament social i econòmic del país i per aquest motiu la seva
capacitació i empoderament és vital. Amb accions formatives que van des de les tasques manuals i de destresa, fins a capacitació industrial com la instal·lació de plaques solars, és un primer pas per subministrar les eines necessàries al col·lectiu de dones de totes edats pel desenvolupament autònom local.

Aquest pou permetrà a la vegada reforestar el sol amb plantes autòctones que tindrà com a primera conseqüència una millora del medi ambient, fomentarà projectes de biodiversitat i millorarà l’ecosistema amb obtenció de recursos productius per a la seva economia local.
En aquests moments ja s’està treballant en un segon pou i estan en disposició d’oferir a altres
poblacions els seus serveis.

Rebem doncs des de Rotary amb satisfacció la culminació d’un projecte que avui és una realitat i agraïm a l’associació Amb les Teves Mans NG Whit Your Hands de l’Empordà i Mbolo Association de Gambia la gran tasca que en origen estan desenvolupant i que ens ha permès
des de Rotary Club Costa Brava en el marc de Rotary Internacional, formar-ne part.

Aquest és el camí.